Annons
Cape Ad

Klassisk sangria

Sangria är en utmärkt aperitif. Det passar bra till grillpartyn och höjer stämningen under söndagsbrunchen.

Recept: Nick Mautone  Foto: Lauren Volo

Sangria blandades ursprungligen för att dölja bismaker i dåligt vin. Eftersom det idag finns välgjorda viner i överflöd är det egentligen inte nödvändigt att dricka sangria, men man gör det så klart för smakens skull.

Somriga cocktails

I Somriga cocktails av Nick Mautone (Tukan förlag) blandas uppfriskande drycker för sommarens alla tillfällen. Här ryms allt från klassiker som piña colada och Tom Collins till den ultimata margaritan och en oslagbar mojito.

Klassisk sangria

10 glas

1 citron, 1 cm tjocka skivor
1 lime, 1 cm tjocka skivor
2 apelsiner, 1 cm tjocka skivor
1 ¼ dl socker
24 cl Triple sec, kyld
24 cl brandy, kyld
24 cl färskpressad apelsinjuice (cirka 2-3 apelsiner), kyld
1 flaska torrt rött vin (75 cl), kyld

vinglas och en stor karaff eller bålskål


1. Kyl alla ingredienser och karaffen eller bålskålen i minst 30 minuter innan du blandar sangrian.
2. Lägg frukten i karaffen eller bålskålen. Strö sockret över och muddla. Se till att pressa ut så mycket juice som möjligt.
3. Häll i triple sec och brandy. Rör om tills sockret har lösts upp.

4. Häll slutligen i apelsinjuice och vin. Låt stå i 5 minuter innan servering.