Svensk potatissallad med dill, grönt äpple, sockerärtor och en senapsdressing med kapris. Ah!

6 Jun 2018

4 portioner

1 kg färskpotatis
150 g sockerärtor, tunt strimlade
1 grönt äpple
, finhackad
1 rödlök, finhackad
0,5 dl finhackad dill

Dressing
1,5 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
1 msk strösocker
salt
svartpeppar

Potatissallad
1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten så att den svalnar och dela den sedan i mindre bitar. Lägg ner i en skål.
2. Blanda ner sockerärter, äpple, rödlök och dill i skålen.

Dressing
1. Vispa ihop olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap, hackad kapris, strösocker, salt och peppar. Blanda ner i salladen.