Kladdkakans dag firas med den här extremt kladdiga kakan med söta päron i botten och en dekadent chokladsås. Mums!

7 Nov 2016

4-6 portioner

Kladdkaka med päron
2 burkar konserverade päronhalvor
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
150 g mjölkfritt smör, rumstempererat
1,5 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
2 tsk vaniljsocker

Chokladsås
100 g mörk choklad
1,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
1,5 dl ljus sirap

Chokladkaka
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll av sirapen från päronen och lägg dem sedan med snittytan ner i en gratängform. Vispa eller mixa ihop vetemjöl, kakao, strösocker, smör, bakpulver, mjölk och vaniljsocker. Klicka ut smeten över päronen och jämna till så gott det går. Det behöver inte vara perfekt. Grädda i 30 minuter. Den ska vara lite rinnig i mitten, det är bara gott.
Servera med chokladsås.

Chokladsås
Hacka den mörka chokladen fint och blanda med mjölk och sirap i en kastrull.
Låt smälta ihop och sjud i en minut. Färdig och förbaskat god!

Relaterade artiklar