Kladdigaste kladdkakan (vegan)

Kan en kladdkaka bli för kladdig? Det är ju det bästa med den! Här kommer ett enkelt recept du snabbt rör ihop och gräddar.

Jag älskar kladdkaka mer än något annat. Det bästa är att den inte går att misslyckas med! Här är ett enkelt recept jag gjorde med ingredienser jag hade hemma. Inget krångligt allt och helt veganskt. Gräddar du länge blir den torr, det vill vi inte. Gräddar du den för kort blir den bara galet kladdig. Låter du den stelna helt kylskåpet blir den magiskt seg och god.

Recept: Kladdigaste kladdkakan

4-6 bitar

125 g smält smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
1 dl farinsocker
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa en form, ca 20-22 cm i diameter.
  3. Häll ner samtliga ingredienser i en skål och vispa ihop till en slät smet.
  4. Häll ner smeten i den förberedda formen och jämna till.
  5. Grädda i 25-30 minuter. Tänk på att den inte ska bli fast.
  6. Ta ut och låt svalna i ca 30 minuter.
  7. Servera med vispad grädde.