14 jan 2015

Julfavorit! Det här är en av våra absoluta älsklingsdesserter. Kladdigare kaka får du leta efter och med päron och julkryddor är det här en riktig succé när snön faller utanför.

Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast.

2 burkar, à ca 400 g, konserverade päron
150 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 msk mandellikör eller rom, kan uteslutas
1,5 dl mjölk, t ex soja-, havre-, eller mandelmjölk
1 dl pekannötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll av spadet från päronen och lägg sedan ner dem i en form med snittytan nedåt.
Häll ner samtliga ingredienser till smeten (men spara pekannötterna) i en bunke. Vispa ihop till en klumpfri smet. Klicka ut smeten över päronen. Sprid ut pekannötterna över.
Grädda kakan i 25-30 minuter. Ta ut och servera genast med en kula vaniljglass (t ex soja-, havre-, ris-, eller kokosglass).

Relaterade artiklar