Snart midsommar och vad passar inte bättre än en Kitty Jutbrings marängtårta à VEGO?!? :) Finare tårta får man leta efter.

20 Jun 2016

Den här tårtan räcker till 4-6 personer.

Vegansk maräng har blivit jättestort det senaste året och det är lätt att förstå varför. Krispig, söt och helt omöjlig att skilja från sin äggiga kusin.

1,5 dl kikärtsspad (ca 1 burk kikärter)
2/3 krm vinsyra, eller lite citronsaft
3 dl strösocker

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa kikärtsvatten och vinsyra (eller citronsaft) med elvisp tills du får mjuka toppar. Det tar några minuter. Vispa sedan ner sockret, en matsked i taget, och fortsätt att vispa tills du har en blank och fast smet.
Spritsa ut maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 60-90 minuter. Låt dem svalna något innan du lossar dem från pappret.

Fyll marängtårtan med vispad grädde, chokladsås, jordgubbar och annat gott.

Tårtan gjordes btw. till andra avsnittet av Vegopodden.