Den här tårtan räcker till 4-6 personer.
Vegansk maräng har blivit jättestort det senaste året och det är lätt att förstå varför. Krispig, söt och helt omöjlig att skilja från sin äggiga kusin.
1,5 dl kikärtsspad (ca 1 burk kikärter)
2/3 krm vinsyra, eller lite citronsaft
3 dl strösocker
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa kikärtsvatten och vinsyra (eller citronsaft) med elvisp tills du får mjuka toppar. Det tar några minuter. Vispa sedan ner sockret, en matsked i taget, och fortsätt att vispa tills du har en blank och fast smet.
Spritsa ut maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 60-90 minuter. Låt dem svalna något innan du lossar dem från pappret.
Fyll marängtårtan med vispad grädde, chokladsås, jordgubbar och annat gott.
Tårtan gjordes btw. till andra avsnittet av Vegopodden.