Kikärtspannkakor

Jag lärde mig receptet av min vän Maximillian och trodde först att han skojade. Kan man verkligen göra pannkakor så enkelt? Javisst! Dessutom blir de fantastiskt goda.

RECEPT: JESSICA FREJ FOTO: LINA EIDENBERG ADAMO

Jessicas vegomiddagar

I Jessica Frejs bok Vegomiddagar – hur lätt som helst (Harper-Collins) bjuds det på galet enkla middagar. Recepten är färgglada, roliga, varierade och tar oftast bara runt 15 minuter att laga. Rätterna är lakto-ovo-vegetariska och veganska.

Recept: Maximillians kikärtspannkaka

4 portioner

5 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt

Sallad
lök
färska tomater
soltorkade tomater
vinäger
olja
chili
solroskärnor
salladsblad

1. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten, olja och salt. Låt stå i 15 minuter. Forma sedan tunna pannkakor och stek i olja.
2. Servera med en sallad på lök, färska och soltorkade tomater, vinäger, olja, chili, solroskärnor och salladsblad.