Kebabbullar kan vara det godaste mellanmålet på länge. Smidiga pizzabullar med kebabkrydda som serveras med en syrlig löksallad och vitlökssås.

Annons
24 aug 2021

*I samarbete med Aloba*

Jag är verkligen så glad över Alobas nya produkter. Jag älskar idén på att använda mer svenskodlat och är ett stort fan av matnördighet med smak i fokus. De här produkterna görs på bland annat svenskt ärtprotein, korn, havre och norska alger. Den har en fyllig smak och ett perfekt tuggmotstånd.

Aloba har både en färs som jag använder mig av här, samt burgare du enkelt steker i en stekpanna.

1 pizzakit
skivad ost, växtbaserad

1 förpackning Aloba Plantbaserad formbar färs
olja att steka i
2 tsk mald spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
0,25 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 krm kanel
salt
svartpeppar

1 dl vatten

1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräsa sedan Alobas färs tills den får lite färg.
2. Rör ner kryddorna och blanda väl. Låt fräsa på i en minut.
3. Häll på vattnet och låt puttra in. Häll över färsen på en tallrik och låt svalna något.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Rulla ut den färdiga pizzadegen. Bred ut tomatsåsen över.
6. Sprid ut din tacofärs över tomatsåsen. Rulla ihop allt från långsidan till en tajt rulle.
7. Skiva rullen i ganska tjocka skivor och lägg på en plåt. Toppa med hyvlad ost.
8. Gratinera tac0-bullarna i 10-14 minuter eller tills de har fått fint med färg.
9. Servera tillsammans med rödlökssallad och vitlökssås.

Rödlökssallad
2 rödlökar
1 citron, saften
1 tsk malen sumac
en nypa salt

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter innan servering

Vitlökssås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk majonnäs
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
vitpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Relaterade artiklar