Kärleksmums

Det börjar bli höst och då fullkomligt älskar jag att baka! Något som jag aldrig tröttnar på är Kärleksmums – en fluffig chokladkaka med mockaglasyr och kokos.

I samarbete med Storytel

Glöm inte att leta upp en riktigt bra ljudbok på Storytel som du kan lyssna på medan du bakar. En ljudbok är självklart även perfekt att lyssna på när du äter dina kärleksmums hopkurad i soffan med en kopp te.

Storytel

Jag är ett stort fan av Storytel och både lyssnar på ljudböcker (speciellt när jag löptränar) eller när jag lagar mat. Jag har precis börjat läsa böcker med hjälp av deras Storytel Reader som är så himla smidig. Den är galet lätt att hålla i, jätteskön att läsa på och jag får till gång magiskt många böcker. Läs mer på www.storytel.com/vego eller ladda ner appen Storytel på direkten.

Prova Storytel gratis med Vego!

Storytel har så många böcker inom alla genrer oavsett om du är på jakt efter feelgood, spänning, fakta eller romantik. Testa gratis i 20 dagar, bara gå in på: www.storytel.com/vego.

Recept: Kärleksmums

16 bitar

Chokladkaka
3 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl kakao
1 msk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
¾ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
1 tsk vitvinsvinäger

Glasyr
75 g smör, t ex mjölkfritt
½ dl kakao
1-2 msk kaffe eller vatten
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker

Dekoration
½ dl kokosflingor

1. Sätt ugnen på 175 grader. Pressa ner ett ark bakplåtspapper i en form, 30×20 cm (den på bilden är 18×26 cm om du vill ha en högre kaka.
2. Sikta ner vetemjöl, strösocker, kakao, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
3. Häll ner olja, mjölk och vinäger. Vispa ihop till en slät smet.
4. Sprid ut smeten i den förberedda formen. Grädda i 18 minuter (i en mindre form tar det 25-28 minuter). Ta ut och låt svalna.
5. Smält smöret till glasyren. Vispa ihop med kakao, kaffe eller vatten samt vaniljsocker.
6. Vispa nu ner florsockret tills du har en tjock glansig glasyr. Är den för tjock är det bara att tillsätta lite mer vätska.
7. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.