Kantarelltoast på surdegsbröd

Få saker är så gott som kantarellroast. Här görs de till en svampstuvning som gratineras på surdegsbröd.

Få saker är så gott som kantarellroast. Här görs de till en svampstuvning som gratineras på surdegsbröd.

Kantarellburgare

Om du också älskar kantareller och vill prova något annat så har vi en helt fantastisk kantarellburgare med lökdressing.

Recept: Vegetarisk kantarelltoast

3-4 st

3-4 skivor surdegsbröd

400 g kantarellar
2 msk smör, t ex mjölkfritt
1 schalottenlök eller liten gul lök, finhackad
2 msk vetemjöl
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 dl smakrik ost, t ex mjölkfri
2 msk finhackad persilja
vitpeppar
salt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de släppt sin vätska.
  3. Rör ner smör och lök. Låt fräsa med tills allt har fått lite färg.
  4. Rör ner vetemjöl och blanda runt. Rör ner lite grädde i taget. Låt puttra tills stuvningen tjocknar.
  5. Rör ner osten och persiljan. Smaka av med peppar och salt.
  6. Bred ut stuvningen över brödskivorna och gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills de fått fint med färg.