Kantarelltoast med vegofärs

Väldigt enkel toast med vegofärs som toppas med en krämig kantarellstuvning. Perfekt snabb middag som inte kräver mycket jobb.

Det här receptet räcker till 6 st toasts. Servera som förrätt eller dela de med en kompis och du har en härlig middag.

Recept: Kantarelltoast med vegofärs

6 st (som förrätt för 6 eller middag för 2)

6 brödskivor

250 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
salt
vitpeppar

300 g kantareller
1 msk smör, t ex mjölkfritt
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
3 msk riven ost, t ex växtbaserad
2 msk finhackad persilja
salt
vitpeppar

  1. Stek vegofärsen så att den får fint med färg. Salta och peppar.
  2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
  3. Rör ner smör, lök och vitlök. Låt fräsa tills allt börjar få färg.
  4. Häll på grädde och riven ost. Låt koka in till en tjock stuvning.
  5. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Lägg brödskivorna på en plåt. Toppa med vegofärsen.
  8. Klicka på kantarellstuvning och gratinera allt i 8-10 minuter. De ska få fint med färg. Klart!