Det här receptet räcker till 6 st toasts. Servera som förrätt eller dela de med en kompis och du har en härlig middag.
Recept: Kantarelltoast med vegofärs
6 st (som förrätt för 6 eller middag för 2)
6 brödskivor
250 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
salt
vitpeppar
300 g kantareller
1 msk smör, t ex mjölkfritt
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
3 msk riven ost, t ex växtbaserad
2 msk finhackad persilja
salt
vitpeppar
- Stek vegofärsen så att den får fint med färg. Salta och peppar.
- Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
- Rör ner smör, lök och vitlök. Låt fräsa tills allt börjar få färg.
- Häll på grädde och riven ost. Låt koka in till en tjock stuvning.
- Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg brödskivorna på en plåt. Toppa med vegofärsen.
- Klicka på kantarellstuvning och gratinera allt i 8-10 minuter. De ska få fint med färg. Klart!