Den här salladen är ett härligt tillbehör på buffébordet som tillför mycket krispighet och fräschör, och de torkade tranbären blir en tilltalande söt och seg kontrast. Jag tycker dessutom att den får fantastiskt vackert nedtonade färger i lila, rosa och svart – den ser ut som en regntung och vindpinad decemberdag.

30 Nov 2018

6-8 portioner på en buffé

Kålsallad
ca 500 g kål, blanda gärna rödkål och vitkål
1 ½ dl mungbönsgroddar
½ dl torkade tranbär, gojibär eller russin
3 msk sesamfrön + till garnering, jag tog både svarta och vita
ev. ¼ noriark

Dressing
2 små vitlöksklyftor
2 msk tahini
3 msk olivolja
1 ½ msk citronsaft
3 msk vatten
salt
svartpeppar

Kålsallad
Strimla kålen fint med mandolin eller kniv. Lägg den i en skål med mungbönsgroddar, tranbär och sesamfrön.

Dressing
Mixa samman ingredienserna till dressingen i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Häll den över salladen och toppa med några extra nypor sesamfrön och eventuellt noriark rivet i bitar.

Relaterade artiklar