Gochugaru är ett koreanskt chilipulver som du hittar i asiatiska butiker. Du kan även ersätta med samma mängd chiliflakes eller varför inte paprikapulver om du vill ha det mildare.
Recept: Kall nudelsallad med jordnötsdressing
4-6 portioner
300 g risnudlar
400 g smulad tofu, gärna färdigmarinerad
1 morot, strimlad
1 päron, strimlad
0,5 gurka, strimlad
3 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
1 dl hackad koriander
Dressing
0,75 dl ljus sojasås
0,75 dl jordnötssås
2 msk agavesirap
1 msk gochugaru eller chiliflakes
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl varmt vatten
Servering
hackade jordnötter
chiliolja
- Tillred nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Jag brukar bara blötlägga de i varmt vatten i några minuter, sen skölja de i kallt vatten och låta rinna av.
- Blanda nudlar med tofu, grönsaker och koriander i en skål.
- Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål. Du kan även mixa ihop de med en stavmixer.
- Ringla dressingen över salladen och blanda väl.
- Servera med hackade jordnötter och chiliolja.