*I samarbete med Dafgårds*
Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera!
Såsen är såklart prima till Dafgårds köttfria köttbullar men även till rostade rotfrukter, pommes, sommarens grillfester eller varför inte blanda med pasta eller potatis och du har en kall sallad på nolltid.
Psst… såsen blir godast om den får stå några minuter innan servering så att smakerna sätter sig.
1 förpackning Leifs Köttfria Köttbullar (Dafgårds)
2,5 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad timjan
1 liten vitlöksklyfta, riven
salt
1. Stek de köttfria köttbullarna i lite olja så att de får fint med färg.
2. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med salt.