Junibacken satsar på vegetariskt!

Junibacken börjar samarbeta med Vego-Mattias! Starten är en vego-vecka och samarbetet mynnar sen ut i att veckans vego signeras Mattias. Syftet är att inspirera barn och vuxna att äta mer vego.

Junibacken på Djurgården i Stockholm inleder ett samarbete med Mattias Kristiansson – grundare och chefredaktör för Sveriges första och största vegotidning Vego. Junibacken med vill inspirera sina 350 000 besökare per år att våga testa nya smaker och framförallt fler gröna alternativ. Startskottet för samarbetet är den 20 mars och följs av en vecka med en helt grön meny.

Mattias Kristiansson har, i samarbete med kökschefen Johanna Nystedt, tagit fram flera recept till Junibackens restaurang. Under den inledande vegoveckan serveras fem utvalda favoriter. Alla rätter kan beställas i både hel och halv storlek.

– Att äta mer grönt är ett sätt att värna både den egna kroppen, men också vår planet. Och vi märker tydligt att efterfrågan på vegetarisk mat från våra gäster växer. Att den gröna trenden är stark bekräftar även våra leverantörer. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera barn och vuxna att både testa här och sen laga mer vegomat hemma. Det blir en meny med barnfavoriter fast på vegovis, säger Linn Bäckman, innehållsansvarig på Junibacken.

Samarbetet med Mattias Kristiansson startar nu och fortsätter året ut. Varje vecka kommer en ny rätt att presenteras tillsammans med andra av barnens favoriter.

Vecka 12

Tis-Tors
Belugabolognese med torkade tomatklyftor serveras med gult ris och toppas med yoghurt
Solrosfröbollar med spenatmos, rårörda lingon och brunsås.

Fre-Sön
Bönstroganoff serveras med ris och picklad lök
Black eye pea-fritters med chipotleaioli och en ananassalsa

125 kr för hel portion
85 kr för halv portion

Dagens soppa: Kronärtskocksoppa med grönkål – serveras med bröd 89/69 kr