Rödkål är ju en klassiker på julbordet och här har vi gjort en twist med äppelcider och smakrika vegokorvar. Ett kul sätt att servera både rödkål och korv på!

8 Nov 2019

*Annons Hälsans Kök*

Hälsans kök har uppdaterat sin vegokorv baserat på svenska vegokorvsälskares feedback. Den nya vegokorven är vegansk, saftig, smakrik och har en bättre textur. Korven går bra att steka och servera i bröd, använda i grytor eller annat du gillar.

4 portioner

1 kg rödkål, fint strimlad
2 röda äpplen, tärnade
2 msk rapsolja
1 dl äppelcider
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1 apelsin, skalet
salt
svartpeppar

600 g Hälsans Kök Vegokorv

1. Fräs rödkål och äpple i rapsoljan tills allt har fått fint med färg. Har du inte en stor kastrull kan du steka allt i omgångar.
2. Häll på äppelcider, äppelcidervinäger, lagerblad, apelsinskal, salt och peppar. Enklast är förresten att skala apelsinskalet med en grönsaksskalare. Låt allt puttra på under lock i 15 minuter eller tills kålen har mjuknat men fortfarande är lite krispigt.
3. Skär korven i bitar och stek gyllene i lite olja. Vänd ner i rödkålen och servera.