Julig vegetarisk korv med rödkål

Rödkål är ju en klassiker på julbordet och här har vi gjort en twist med äppelcider och smakrika vegokorvar. Ett kul sätt att servera både rödkål och korv på!

*Annons Hälsans Kök*

Hälsans kök har uppdaterat sin vegokorv baserat på svenska vegokorvsälskares feedback. Den nya vegokorven är vegansk, saftig, smakrik och har en bättre textur. Korven går bra att steka och servera i bröd, använda i grytor eller annat du gillar.

4 portioner

1 kg rödkål, fint strimlad
2 röda äpplen, tärnade
2 msk rapsolja
1 dl äppelcider
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1 apelsin, skalet
salt
svartpeppar

600 g Hälsans Kök Vegokorv

1. Fräs rödkål och äpple i rapsoljan tills allt har fått fint med färg. Har du inte en stor kastrull kan du steka allt i omgångar.
2. Häll på äppelcider, äppelcidervinäger, lagerblad, apelsinskal, salt och peppar. Enklast är förresten att skala apelsinskalet med en grönsaksskalare. Låt allt puttra på under lock i 15 minuter eller tills kålen har mjuknat men fortfarande är lite krispigt.
3. Skär korven i bitar och stek gyllene i lite olja. Vänd ner i rödkålen och servera.