Julbollar med kryddpeppar

De här bollarna kommer alla, även köttätarna, att älska. De får ett härligt tuggmotstånd av seitan och en god smak av både kryddpeppar och kanel.

I samarbete med Edgy Veggie

Edgy Veggie

Edgy Veggie producerar seitan i Sverige. Seitan är baserat på vetegluten vilket gör att det blir väldigt proteinrikt och får ett härligt tuggmotstånd. Deras ”Block” är en naturell bit seitan som du kan göra vad du vill med, t ex mixa till färs och göra dina egna bollar av.

Recept: Julbollar med kryddpeppar

8 portioner på julbordet

1 gul lök, finhackad
400 g Edgy Veggie Seitan Block
1 ½ dl ströbröd
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
¼ tsk kryddpeppar
en nypa mald kanel
salt
vitpeppar

1. Fräs löken i lite olja tills den mjuknar och blir lätt transparent.
2. Skär seitanblocket i bitar och mixa sedan fint i en matberedare.
3. Häll ner samtliga ingredienser i en skål och blanda väl. Låt stå och svälla i 15 minuter.
4. Forma smeten till bollar och stek gyllene i lite olja eller smör (t ex mjölkfritt).