4 portioner
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven ingefära
1 dl vit misopasta
2 msk jordnötssmör
1 msk rapsolja
½ dl ljus sojasås
1 liter mjölk, t ex osötad soja- eller mandelmjölk
salt
Stekt tofu
1 msk rapsolja
400 g fast tofu, gärna färdigmarinerad
2 msk finhackade jordnötter
2 msk ljus sojasås
Stekta grönsaker
2 msk rapsolja
1 knippe sparris
1 bukett broccoli
3 dl gröna ärtor
1 tsk chiliflakes
nudlar för 4 personer
1. Mixa ihop lök, vitlök, ingefära, misopasta, jordnötssmör, olja och sojasås tillsammans med 1 deciliter av mjölken i en blender. Det ska bli en slät sås.
2. Häll ner såsen i en kastrull och vispa ner resten av mjölken. Koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter så att den råa löksmaken försvinner och du får en rund, mjuk smak i stället.
3. Tärna tofun och stek gyllene i oljan.
4. Rör ner jordnötter och sojasås. Låt sojasåsen koka in något i tofun och skrapa sedan över allt på en tallrik.
5. Hetta upp oljan och stek nu sparris och broccoli tills allt får fint med färg.
6. Rör ner ärtor och chiliflakes. Lät fräsa med i en minut.
7. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
8. Häll upp soppan i skålar. Toppa med nudlar, stekt tofu och grönsaker.