Jordnötsramen med risnudlar

En enkel ramensoppa med jordnötssmör och risnudlar. Toppa med chiliolja för lite hetta.

*I samarbete med Årstiderna*

Årstiderna kommer alltid vara en favorit hos mig. Deras grönsaker är inte av denna värld så vackra och goda de är. Alltid ekologiskt och alltid fantastiskt smakrikt. Man blir verkligen chockad hur något så simpelt som en morot eller tomat kan smaka så himla annorlunda.

Årstidernas veganska matkassar

Årstiderna erbjuder två helt växtbaserade matkassar: Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen. Du får hem allt du behöver till dörren för att laga dina härligt gröna middagar.

I Veganska Matkassen får du spännande recept fyllda av inspiration och massvis av goda grönsaker, gröna proteiner och tillbehör. I den Glutenfria Vegankassen ligger fokus på smak, klimatvänlighet och helt och hållet veganska rätter som dessutom är helt utan gluten.

20 % rabatt!

Om du anger VEGOMAGASINET när du beställer så får du 20 % rabatt på första leveransen när du startar en prenumeration på någon av Årstidernas alla matkassar eller andra prenumerationsvaror. Läs mer på deras hemsida.

Jordnötsramen med risnudlar

2 portioner

1 msk rapsolja
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven ingefära
2 msk vit misopasta
2 msk jordnötssmör
2 msk ljus sojasås
5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk

Servering
risnudlar för 2 personer
200 g marinerad tofu, tärnad
chiliolja
2 salladslökar, tunt skivade
finhackade jordnötter

  1. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan tills allt mjuknar något.
  2. Rör ner vit misopasta, jordnötssmör och sojasås. Blanda väl.
  3. Vispa ner sojamjölken och låt koka upp. Låt sjuda i 5 minuter.
  4. Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela i två skålar.
  5. Fördela tofun över nudlarna och häll på jordnötsbuljongen. Toppa med chiliolja, salladslök och jordnötter.