Det blir svårt att hålla fingrarna borta! Jordnöts­ kaka doppad i mörk choklad. De här kommer att göra din dag. Receptet är från favoritduon Lamya och Aidah.

27 aug 2019

10 st

1 dl jordnötssmör
2 dl mandelmjöl
3 msk agavesirap
0,25 tsk vaniljpulver
en nypa salt
mörk choklad att doppa i

1. Mixa samman jordnötssmör, mandelmjöl, agavesirap, vaniljpulver och en nypa salt till en deg i antingen en matberedare eller för hand.
2. Dela upp degen i tio lika stora bitar och forma till bollar.
3. Ta fram ett bakplåtspapper, lägg ut bollarna och platta till dem med händerna. Tryck sedan ett mönster i dem med en gaffel.
4. Ställ in kakorna i frysen ett tag och doppa dem sedan i smält choklad.

 

Recept: Lamyai Vozzi och Aidah Samphani Foto: David Back

Rått & sött av Lamyai och Aidah (Kakao förlag) är drömmen för alla som älskar raw food-bakverk. Det här är att ta det till nästa nivå med läckra tårtor, småkakor, desserter och små godbitar. Dessutom är det vackert så att man häpnar.