Snabba, enkla, barnsligt goda och omöjliga att sluta äta. Perfekta att gömma undan i frysen och norpa när suger faller på.

13 Nov 2016

12 bitar

1 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör, gärna med bitar, 340 g
8 dl cornflakes
1 dl kokosflingor
200 g mörk choklad

Tryck ner ett ark bakplåtspapper i en form.
Rör ihop strösocker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Smält på medelhög värme samtidigt som du rör runt.
vego-hela-dagenHäll cornflakes och kokosflingor i en skål. Skrapa ner jordnötskrämen i skålen och blanda väl. Pressa ner allt i den förberedda formen. Släta till ytan så mycket det går. Låt svalna.
Hacka den mörka choklad fint. Smält den försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Om du inte vet vad ett vattenbad är – läs tipset längst ner på sidan!
Bred ut den smälta chokladen över jordnötskakan och ställ in allt i kylen så att det får stelna.
Skär upp i bitar och börja tävlingen.

 

Receptet är hämtat ur Mattias Kristiansson bok ”Vego hela dagen – vegetariska recept för unga matälskare”.