Tänk dig en falafel där du byter ut tahinin mot jordnötssmör. Låter det gott? Det är mer än så, det är helt fantastiskt!

22 Nov 2015

4 portioner

Jordnötsbiffar
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
½ dl jordnötssmör, krämigt
½ dl hackade jordnötter
1 vitlöksklyfta
½ msk riven färsk ingefära
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
rapsolja att steka i

Regnbågssallad
3 morötter
3 rödbetor (riv gärna ner en gulbeta om du hittar)
4 dl strimlad vitkål
1 granatäpple

Curry- och banansås
1 banan
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk mango chutney
2 tsk curry
en nypa salt

Till servering
pitabröd

Jordnötsbiffar
Häll av spadet från kikärterna och de vita bönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Häll ner i en matberedare och mixa ihop i några sekunder. Skrapa ner i en skålen.
Rör ner jordnötssmör, hackade jordnötter, pressad vitlöksklyfta, riven ingefära, majsstärkelse och salt i skålen. Blanda väl.
Forma till små biffar och stek gyllenbruna i lite olja.

Regnbågssallad
Riv morötter och rödbetor fint på ett rivjärn. Blanda med strimlad vitkål och granatäppelkärnor.

Curry- och banansås
Mosa bananen med en gaffel. Blanda med yoghurt, mango chutney, curry och salt. Klart!

Fyll de gyllene jordnötsbiffarna i värmda pitabröd, tillsammans med regnbågssallad och curry och banansås.

Relaterade artiklar