Annons
Cape Ad

Jordgubbssmulpaj

Duka upp i bersån! Den här läckra jordgubbspajen passar perfekt till sommarfikat men går också utmärkt att göra året om med frysta jordgubbar. Servera med vaniljsås eller glass.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Recept: Jordgubbssmulpaj

4-6 portioner

Smultäcke
125 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl strösocker
en nypa salt

Jordgubbar
500 g jordgubbar, frysta eller färska
1 msk majsstärkelse
1 citron, rivet skal (kan uteslutas)

1. Lägg ingredienserna till smultäcket i en skål och nyp samman med fingrarna.
2. Lägg jordgubbar, majsstärkelse och citronzest i en pajform. Rör om och täck sedan med smuldegen.
3. Baka på 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajen har fått fint med färg.
4. Låt pajen svalna något innan du serverar med vaniljsås eller glass.