Jordgubbsbiskvier med vit choklad

De här biskvierna fylls med en smältande god smörkräm med färska jordgubbar. Doppade i vit choklad är de rena drömmen!

I samarbete med Carlshamn

Biskvier är en sån kaka som man kan äta året runt och anpassa efter säsong. Här har jag gjort en smältande god smörkräm med färska jordgubbar. De är sen doppade i vit choklad eftersom vit choklad och jordgubbar är en så bra kombo.

Carlshamn Tre oljor

Tre oljor är det senaste tillskottet i Carlshamn-familjen och den kommer i en efterlängtad större förpackning på 600 g. Carlshamn Tre oljor är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, som ger en balanserad smak och fin konsistens. Fungerar lika bra i matlagning och bakning som på mackan.

Recept: Jordgubbsbiskvier med vit choklad

16 st

Biskvibottnar
300 g mandelmassa
1 msk majsstärkelse
1 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde

Jordgubbskräm
100 g färska jordgubbar
250 g mjölkfritt margarin, Carlshamn Tre oljor
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

200 g mörk vit choklad, smält

Biskvibottnar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda ihop med majsstärkelse och grädde.
3. Rulla till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem så att de blir ca 1 cm tjocka. Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Jordgubbskräm
1. Mixa jordgubbarna med en stavmixer.
2. Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker krämigt. Avsluta med att vispa ner jordgubbspurén.
3. Bred jordgubbskrämen på bottnarna. Använd dig av en kniv så att du kan forma smörkrämen till en topp. Ställ eventuellt in biskvierna i frysen i 1 timme så att krämen stelnar. Då blir den lättare att doppa i chokladen.
4. Doppa biskvierna i den smälta chokladen. Ställ in i kylen på nytt och låt stelna.