Annons
Cape Ad

Jordärtskocka i pepparrotssås

Jordärtskocka i en krämig sås. Otippat? Ja kanske, men jordärtskocka är ju fantastiskt gott och går så bra ihop med pepparrot och rädisor att jag bara var tvungen att testa. Succé!

Jag älskar att överraska gästerna med nya inläggningar varje högtid. Och du kan verkligen använda allt möjligt i dessa härliga röror. Tänk gärna säsong, här har jag t ex använd mig av jordärtskocka och rädisor till en läcker röra som passar underbart till Midsommar.

Istället för sill: Aubergine

Aubergine är en riktigt klassiker istället för sill. Bara skär i mindre bitar och sjud i vatten eller lag tills den är mjuk. Låt svalna och krama ur, sedan är det bara att använda som sill i vilken sillinläggning eller röra som helst.

Istället för sill: Tofu

Tofu är populärt istället för sill eftersom den både suger åt sig bra av en smaksatt lag men går också att tärna eller smula ner i en krämig röra, t ex skagenröra.

Istället för sill: Var kreativ!

Det går verkligen att använda vilka grönsaker som helst istället för sill. Tänk på de här inläggningar som ja, vilka inläggningar som helst. Olik typer av svamp är riktigt gott, tunt skivad zucchini, fänkål eller gurka är också gott. Koka blomkål eller broccoli gott och de är jättegoda i t ex krämiga curryröror.

Recept: Jordärtskocka i pepparrotssås

4 portioner

200 g jordärtskockor
2 dl yoghurt, t ex havre- eller sojayoghurt
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1-2 msk riven pepparrot
8 rädisor, tunt skivade
salt
svartpeppar

  1. Skala jordärtskockorna och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll bort vattnet och låt skockorna svalna helt. Skiva sedan tunt.
  3. Rör ihop yoghurt, majonnäs och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner skivad jordärtskocka och rädisor.