Det här är fast food och comfort food i ett. Under tiden som du tillagar pommes i ugnen så steker du enkelt på en kryddig färs och rör ihop en förödande god jalapeñohet ostsås. Allt tillsammans är så förödande gott och passar lika bra en stressig vardag som när du har gäster över.

9 nov 2020

*I samarbete med Aito*

Aito har nu kommit med två grymma alternativ till matlagningsgrädde… i två olika smaker! Det är dels Aito Cat cuisine med smak av ost och en med smak av peppar. Använd som de är eller låt kreativiteten flöda. Produkterna är helt veganska och glutenfria, tillverkade på finsk havre.

2 portioner

500 g pommes, potatis eller sötpotatis

Kryddig färs

200 g Yosa Block Herbs
2 msk rapsolja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
en nypa cayennepeppar
salt
svartpeppar

Ostsås
1 tsk vetemjöl
1 förpackning Aito Oat Cuisine Cheese (250 ml)
1,5 dl riven ost, mjölkfri (kan uteslutas)
1 jalapeño, finhackad
salt

Till servering

limeklyftor
f
ärsk koriander

Tillaga pommesen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen.

Kryddig färs

1. Smula sönder Yosa Block med fingrarna. Stek gyllene i rapsoljan. Den ska stekas ganska hårt så att den får ordentligt med färg.
2. Blanda ner kryddorna och låt fräsa med i en minut. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås
1. Häll ner mjölet i en kastrull. Vispa ner lite Aito Oat Cuisine Cheese i taget.
2. Värm på under vispning och låt sjuda tills allt tjocknar något.
3. Ta kastrullen från plattan och rör ner den rivna osten. Låt smälta. Avsluta med att röra ner jalapeño, samt smaka av med salt.

1. Sprid ut pommesen på ett fat. Fördela den kryddiga färsen och avsluta med att ringla över ostsåsen.
2. Servera tillsammans med limeklyftor och färsk koriander.

Relaterade artiklar