*I samarbete med SimplyV Nordic*
Jag älskar att ta fram recept på burgare. ”Varför då?” kanske du undrar. Därför att jag äääälskar burgare. Och är det något jag älskar extra så är det olika texturer som en frasig schnitzel möter smältande god ost och sen lite hetta för att man ska få en härlig kick. Det är där jalapeñon kommer in.

Smältande god veganost
På tal om ost så använde vi oss av Simply Aromatic som är fri från soja, gluten och palmolja och sååå god! Den passar perfekt som pålägg men även prima på en burgare då den smälter härligt.
Du hittar osten på Coop och den går som sagt både att ha som pålägg och på burgaren, men även som snack. De har även en riven variant som är perfekt på pizza och gratänger.
Tips!
Ett tips för att ost ska smälta sådär underbart över burgaren är att droppa lite vatten i stekpanna och lägga på ett lock. Vänta i 30-60 sekunder och lyft på locket. Smält perfektion!
Recept: Jalapeño cheese burger
4 portioner
2 förpackningar Max Crispy No Chicken Burger
4 skivor SimplyV Aromatic slices
1-2 jalapeños, finhackade
1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk chipotlepasta
hamburgerbröd
salsa
salladsblad
skivad tomat
skivad rödlök
- Stek Crispy No Chicken Burger frasiga i lite olja.
- Lägg på en skiva SimplyV Aromatic slices. Strö över jalapeños.
- Stänk på lite vatten och sätt på ett lock. Låt stå i 30-60 sekunder.
- Blanda ihop majonnäs med chipotlepasta.
- Fyll hamburgerbröden med din jalapeño cheese burger, salsa, rödlök, tomat, sallad och chipotlemajonnäsen.