Recept: Italienska linsburgare med basilika
4 portioner
1 dl korallins (Nordisk Råvara) eller torkade gröna linser
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g champinjoner, finhackade
2 msk olivolja att steka i
12 soltorkade tomater, finhackade
1 kruka finhackad basilika
2 msk näringsjäst
3 dl pankoströbröd
1 ½ dl havregryn
2 msk rostade pinjenötter
Pestodressing
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk majonnäs, t ex äggfri
2 tsk pesto, t ex mjölkfri
salt
svartpeppar
Till servering
4 hamburgerbröd
salladsblad
tomat, skivad
rödlök, skivad
pestodressing
- Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs under tiden gul lök och vitlök i hälften av olivoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Skrapa över på en tallrik.
- Fräs nu champinjonerna i resterande olja tills svampen har släppt sin vätska och börjar få lite färg.
- Häll ner samtliga ingredienser utom pinjenötterna i en matberedare och mixa till en hyfsat fin färs. Skrapa över i en skål och vänd ner pinjenötterna.
- Forma smeten till biffar och stek gyllene i lite olivolja.
- Fyll hamburgerbröd med linsburgare, salladsblad, tomat, rödlök och pestodressing.
Pestodressing
- Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.