De här järparna är sprängfyllda med smaker från både soltorkade tomater och basilika. De får även lite spännande textur med rostade pinjenötter. Goda både varma som kalla.

19 Jun 2018

I samarbete med

Italienska burgare

De här järparna är sprängfyllda med smaker från både soltorkade tomater och basilika. De får även lite spännande textur med rostade pinjenötter. Goda både varma som kalla.

600 g Anamma Formbar Färs
2 salladslökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, riven
5 soltorkade tomater, finhackade
½ kruka färsk basilika, finhackad
2 msk rostade pinjenötter
salt
svartpeppar

1. Tina färsen och blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
2. Forma till biffar och pensla med olja. Lägg på grillen och grilla tills de har fått fint med färg på båda sidor.

Tomat- och löksallad

Leta reda på riktigt goda, smakrika tomater och den här salladen kommer att bli en stående favorit.

400 g tomater, blandade färger
1 rödlök, tunt skivad
2 salladslökar, tunt skivade
1 schalottenlök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
½ citron, saften
1 lime, saften
2 msk finhackad persilja
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål och låt marinera i minst 15 minuter.

Kall bearnaise

En enkel kall sås med den där smaken av dragon och körvel som vi alla älskar.

2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk majonnäs,  t ex äggfri
1 schalottenlök, finhackad
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
2 tsk torkad körvel
1 nypa gurkmeja, för färg
½ tsk salt
svartpeppar

1. 
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 15 minuter så att smakerna hinner utvecklas.