*I samarbete med Vegme*
Jag ville göra något gott att servera till Vegmes italienska biffar. De har mycket smak i sig så jag ville bara hitta på några goda tillbehör. Jag ääälskar att rosta potatis och här gjorde jag det med citron och vitlök. Den rostade vitlöken blir mild och god i smaken så jag använde den till ett vitlökssmör eftersom jag inte kunnat sluta tänka på vitlöksbröd den senaste tiden.
Såsen till blev en salsa verde, en örtig sås med kapris och vinäger. Den passar för övrigt super till sommarens grillade, inte minst om du lägger Vegmes italienska biffar på grillen.

Vegme Italiensk biff
Gjorda av ärtprotein och svenskodlad ekologisk quinoa, smaksatta med vitlök och örter. Enkla att variera med olika tillbehör, lika goda till pasta som till potatis. Umamismaken kommer från både kallrökt olja och torkade alger från västkusten.
Italienska biffar med salsa verde
4 portioner
2 förpackningar Vegme Italiensk biff
Rostad potatis och vitlök
1 kg småpotatisar
1 hel vitlök
2 citroner
2 dl gröna ärtor
olivolja
salt
svartpeppar
Vitlöksbröd
8 skivor surdegsbröd
100 g smör, t ex mjölkfritt
den rostade vitlöken
salt
svartpeppar
Rostad potatis och vitlök
1. Halvera potatisen.
2. Halvera vitlöken rakt av. Samma med citronerna.
3. Blanda potatis, vitlök, citroner, olivolja, salt och peppar på en plåt.
4. Rosta i 225 grader i 30 minuter.
5. Ta ut plåten och lyft bort vitlöken. Häll på de gröna ärtorna och låt rosta i ytterligare 10 minuter.
Salsa verde
2 krukor färsk basilika
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 tsk dijonsenap
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk rödvinsvinäger
1,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
Vitlöksbröd
1. Pressa ut vitlöksklyftorna ur skalet. Mosa sönder med en gaffel tillsammans med smör, salt och peppar.
2. Bred vitlökssmöret på brödskivorna. Rosta i ugnen i 225 grader i ca 8 minuter eller tills smöret smält och brödet fått fint med färg.
Salsa verde
1. Hacka örterna grovt.
2. Häll ner örter tillsammans med resten av ingredienserna i en matberedare och mixa till en inte allt för slät sås.
Servering
Stek de italienska biffarna från Vegme i lite olja och servera tillsammans med rostad potatis, vitlöksbröd och salsa verde.