Som en blandning av en klassisk linssås och en italiensk caponata, det vill säga superenkel att laga och smakrik som tusan.

26 feb 2017

4 portioner //  Glutenfritt: Använd glutenfri pasta

Italiensk linspasta
pasta för 4 personer

1 gul lök
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ dl gröna oliver
2 msk tomatpuré
800 g krossade tomater
1½ dl svarta belugalinser
1 buljongtärning
1 msk kapris
1 msk strösocker
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

Sallad
2 påsar blandad sallad a 70 g
1 rödlök
2 tomater
50 g krasse eller valfria groddar

Dressing
½ msk balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
½ dl olivolja
1 tsk oregano
salt
svartpeppar

Italiensk linspasta
Hacka den gula löken, auberginen, vit­löksklyftorna och den roda paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får farg. Hacka oliverna grovt och ror ner till­sammans med de ovriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Servera såsen till­sammans med pastan.

Sallad
Sprid ut salladen på ett fat. Skiva rod-lö­ken och hacka tomaterna. Sprid ut över salladen tillsammans med krassen eller groddarna.

Dressing
Vispa ihop balsamvinäger, dijonsenap, olivolja, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.