4 portioner // Glutenfritt: Använd glutenfri pasta
Italiensk linspasta
pasta för 4 personer
1 gul lök
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ dl gröna oliver
2 msk tomatpuré
800 g krossade tomater
1½ dl svarta belugalinser
1 buljongtärning
1 msk kapris
1 msk strösocker
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Sallad
2 påsar blandad sallad a 70 g
1 rödlök
2 tomater
50 g krasse eller valfria groddar
Dressing
½ msk balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
½ dl olivolja
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
Italiensk linspasta
Hacka den gula löken, auberginen, vitlöksklyftorna och den roda paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får farg. Hacka oliverna grovt och ror ner tillsammans med de ovriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Servera såsen tillsammans med pastan.
Sallad
Sprid ut salladen på ett fat. Skiva rod-löken och hacka tomaterna. Sprid ut över salladen tillsammans med krassen eller groddarna.
Dressing
Vispa ihop balsamvinäger, dijonsenap, olivolja, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.