Vi har smaksatt den med ljuvliga italienska smaker som vitlök, oregano, soltorkade tomater. Grunden är roligt nog inte ris, utan Zetas Orzo-blandning.


28 Mar 2018

Den här är super eftersom den i princip sköter sig själv. Bara blanda i en kastrull och låt puttra på i 10 minuter.

4-6 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
1 paprika, hackad
200 g tomater, bitar
½ dl soltorkade tomater, strimlade
1 grönsaksbuljongtärning
½ msk paprikapulver
2 tsk oregano
1 förpackning Zeta Orzo-Mix
7 dl vatten
1 påse babyspenat à 70 g
½ dl oliver, hackade
salt
svartpeppar

1. Fräs gul lök och vitlök i lite olja i en kastrull tills löken mjuknar.
2. Häll ner sköljda kikärter, paprika, tomat, soltorkade tomater, buljongtärning, paprikapulver, oregano, Zetas Orzo-mix och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
3. Häll upp risrätten på ett fat och vänd ner spenat och oliver. Smaka av med salt och peppar.

 

Det här receptet är framtaget i samarbete med Zeta. Kolla in Zeta.se för fler smarriga recept med gryner.

Psst… Orzo-mixen innehåller korn, bovete, lupinbulgur, gula linser och gröna ärtor.

 

Relaterade artiklar