Det här är en blandning av en smakrik italiensk grönsaksröra, caponata, och en klassisk belugabolognese. Herregud så gott!

10 Jan 2018

4 portioner

pasta för 4 personer
1 gul lök
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ dl gröna oliver
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 ml
1 ½ dl svarta belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kapris
1 msk strösocker
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

Sallad
2 påsar blandad sallad a 70 g
1 rödlök
2 tomater
50 g krasse eller valfria groddar

Dressing
½ msk balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
½ dl olivolja
1 tsk oregano
salt
svartpeppar

Hacka den gula löken, auberginen, vit­löksklyftorna och den röda paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får färg.
Hacka oliverna grovt och rör ner till­sammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Servera såsen till­sammans med pastan.

Sallad
Sprid ut salladen på ett fat. Skiva rödlö­ken och hacka tomaterna. Sprid ut över salladen tillsammans med krassen eller groddarna.

Dressing
Vispa ihop balsamvinäger, dijonsenap, olivolja, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.