4 portioner
pasta för 4 personer
1 gul lök
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ dl gröna oliver
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 ml
1 ½ dl svarta belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kapris
1 msk strösocker
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Sallad
2 påsar blandad sallad a 70 g
1 rödlök
2 tomater
50 g krasse eller valfria groddar
Dressing
½ msk balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
½ dl olivolja
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
Hacka den gula löken, auberginen, vitlöksklyftorna och den röda paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får färg.
Hacka oliverna grovt och rör ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Servera såsen tillsammans med pastan.
Sallad
Sprid ut salladen på ett fat. Skiva rödlöken och hacka tomaterna. Sprid ut över salladen tillsammans med krassen eller groddarna.
Dressing
Vispa ihop balsamvinäger, dijonsenap, olivolja, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.