Innocent lanserar apelsinjuice med fröer av svenska ängsblommor

Våra ängar blir färre och det vill Innocent uppmärksamma med sin senaste juice som kommer med fröer av svenska ängsblommor.

Våra vilda svenska ängar blir färre och färre och sett till de senaste 100 åren finns endast 1% av de vilda ängarna kvar i vårt land. För att uppmärksamma detta lanserar innocent, i lagom tid till odlingssäsongen, en apelsinjuice med en haklapp i form av ett fröpapper fyllt med fröer av svenska ängsblommor.

Varje fröpapper ger vallmo, prästkrage, gullviva och käringtand, vilka alla har gemensamt att de är särskilt omtyckta av våra bin och andra pollinerare som är livsviktiga för ekosystemet och därmed för produktion av den mat som naturen ger oss. innocents apelsinjuice med fröpapper är även den första – oberoende verifierade – helt koldioxidneutrala apelsinjuicen och består endast av pressade apelsiner.

innocent kallar initiativet ”den stora växtfesten” och man kommer under perioden dela ut nära 8 miljoner blomfrön samtidigt som man arbetar aktivt i Sverige och ytterligare 9 europeiska länder för att plantera och återskapa vild natur.
Den första, oberoende verifierade, 100% koldioxidneutrala apelsinjuicen och första fabriken som enbart drivs av vind och solinnocent apelsinjuice med fröpapper består endast av pressade apelsiner och för att framställa en flaska med 900 ml apelsinjuice, krävs det ungefär 900 gram koldioxid.

Innocent apelsinjuice med fröpapper finns i dagligvaruhandeln till det rekommenderade priset är cirka 32,90SEK / 900 ml.