Recept: Indiska potatisbullar – aloo tikka
4 portioner
400 g potatis, kokt
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1⁄2 tsk chilipulver
1 dl kikärtsmjöl eller vetemjöl
1 dl gröna ärtor
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
1 rödlök, finhackad
1 grön chili, finhackad
salt
svartpeppar
Korianderyoghurt
2 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1⁄2 kruka koriander
1 lime, rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, finhackad
1⁄2 rödlök, finhackad salt
Servering
granatäppelkärnor
- Pressa potatisen eller mosa sönder den med en gaffel. Du kan även mixa den lätt i en matberedare.
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa sönder i en matberedare. Skrapa ner i en skål.
- Börja med att röra ner kryddor och kikärtsmjöl. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner resterande ingredienser. Forma till biffar och stek gyllene i generöst med olja.
- Mixa ihop yoghurt, koriander, lime och salt med hjälp av en stavmixer. Vänd ner rödlöken.
- Servera potatisbiffarna med korianderyoghurt och granatäppelkärnor.