4 portioner
2 msk rapsolja
1 tsk bruna senapsfrön
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven färsk ingefära
1 burk krossade tomater à 400 ml
3 dl vatten
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
250 g babyspenat
kokt jasminris till servering
1. Hetta upp oljan i en kastrull. Häll ner senapsfröna och rör runt tills de börjar poppa.
2. Rör ner gul lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa med tills löken mjuknar.
3. Rör ner krossade tomater och vatten. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
4. Rör ner sköljda kikärter, spiskummin, koriander, chilipulver, gurkmeja och salt. Blanda väl och vänd sedan ner spenat. Rör runt tills spenaten har släppt sin vätska och minskat i volym.
5. Servera kikärtsgrytan tillsammans med kokt ris.
Testa även palak paneer.