Gröna chili?
Vi köper gröna små chilis i indiska butiker. De är riktigt heta men också smått beroendeframkallande. Du kan grilla/steka annan chili från vanliga butiker, det är bara att testa sig fram. I burgaren går det bra med helt vanlig grön chili till exempel.
Recept: Indisk vegetariska burgare med ananasraita
4 portioner
400 g formbar sojafärs, t ex Anamma, Hälsans Kök, Oumph eller Vegme
1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 grön chili, finhackad, kan uteslutas
2 msk finhackad färsk koriander, kan uteslutas
1 tsk garam masala
½ tsk chilipulver, kan uteslutas
salt
svartpeppar
Ananasraita
2 dl yoghurt, t ex Planti Greek Style eller Oatly Turkisk
1 dl finhackad ananas, konserverad går bra
2 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad koriander
¼ tsk garam masala
salt
Servering
gröna små chilis, kan uteslutas
4 hamburgerbröd
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till burgaren. Forma till biffar och pensla med olja. Grilla tills de får fint med färg på båda sidor. Du kan även steka dem i en stekpanna.
2. Om du gillar hetta kan du även steka en näve gröna små chilis i lite olja så att de får färg.
3. Rör ihop samtliga ingredienser till raitan.
4. Grilla bröden lätt och fyll med burgare, raita och stekta chilis.