Indisk masala tofu

Här kommer en smakrik, indisk gryta med tofu och världens snabbaste sås. Den här rätten tar max 15 minuter, jag lovar!

*I samarbete med Eldorado*

Jag fick välja ut en produkthjälte från Eldorado och det blev självklart deras ekologiska tofu. Jag älskar tofu! Det är så himla användbart, inte minst till mumsiga indiska grytan. Eldorados produkter säljs på Willys, Hemköp, Mat.se och Tempo.

2 msk neutral olja
400 g Eldorado ekologisk tofu, tärnad

Masala sås
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad ingefära
2 dl vatten
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 burk krossade tomater à 400 ml
, Eldorado
1 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
½ tsk chilipulver eller paprikapulver
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt

Servering
kokt ris och indiska roti/chapati

1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofun gyllene.
2. Häll ner resterande ingredienser i en blender och mixa till en slät sås.
3. Häll ner såsen i pannan och låt puttra med under lock i 10 minuter.
4. Servera med kokt ris och/eller roti.

Testa även den här rätten fast som en shahi tofu.