Sojafärs är en genväg som alla borde testa. Här har vi uppgraderat den med indiska smaker och gett den en krämig touch med hjälp av kokosmjölk.

16 mar 2018

4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g sojafärs
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 dl torkade röda linser
1 msk mangochutney
1 msk gul curry
1 tsk chiliflakes
1 dl kokosflingor, rostade
salt
svartpeppar



Till servering
råris
2 msk hackade jordnötter
ev. färsk koriander

1. Fräs gul lök, vitlök och sojafärs i lite olja tills allt börjar få lite färg.
2. Rör ner kokosmjölk, röda linser, mangochutney, gul curry och chiliflakes. Lägg på ett lock och låt sjuda på svag värme i 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
3. Rör ner de rostade kokosflingorna. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera den indiska färsen tillsammans med kokt råris, hackade jordnötter och eventuellt färsk koriander.

 

I samarbete med