Indisk vegetarisk enchilada med curryfärs

För folk som är nya i vegovärlden är tacofredagarna lättast att vegofiera. Byt bara köttfärsen mot sojafärs! Här har vi tagit en traditionell enchilada, men i stället för en mexikansk kryddning satsar vi på indiskt.

4 portioner

Psst… färsfyllningen är även supergod på egen hand tillsammans med ris och en klick mango chutney.

Enchiladasås
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
1 msk majsstärkelse + 1 dl vatten


Indisk färs
300 g sojafärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 msk gul curry
1 dl rostade kokosflingor
salt
svartpeppar

8 medelstora tortillabröd

Enchiladasås
1. Blanda ihop krossade tomater, chilipulver, oregano, spiskummin, salt och peppar i en kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och blanda ner i tomatsåsen. Låt puttra tills den tjocknar något.

Indisk färs
1. Stek sojafärsen, gul lök och vitlök i lite olja tills sojafärsen börjar få färg och löken har mjuknat.
2. Häll på kokosmjölk och curry och låt bubbla på tills kokosmjölken har kokat in.
3. Rör ner de rostade kokosflingorna och smaka av med salt och peppar.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Fördela färsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg ner i en gratängform.
6. Bred ut enchiladasåsen över och gratinera allt i 20 minuter eller tills bröden börjar få lite färg.