Nu lanserar IKEA sin nya växtbaserade boll HUVUDROLL - ett växtbaserat alternativ med både smak och saftig konsistens som liknar kött, men med ett klimatavtryck som bara motsvarar fyra procent av den klassiska IKEA-köttbullen.

19 jul 2020

Den nya plantbullen som är gjord på gula ärtor, havre, potatis, lök och äpple.

– Vi säljer närmre 35 000 000 köttbullar på IKEA i Sverige varje år. Tänk om vi kan inspirera våra många köttbulleälskare att välja det växtbaserade och mer klimatsmarta alternativet? Att välja leva ett mer hållbart liv börjar i alla de små valen i vår vardag, där vi tillsammans kan göra stor skillnad, säger Jonas Carlehed, Hållbarhetschef på IKEA Sverige.

Den som har vägarna förbi IKEA Museum i Älmhult kan redan nu provsmaka plantbullen i deras restaurang. Annars får man hålla sig till tåls fram till 20 juli, då den återfinns i frysdisken på Swedish Food Market och så småningom även i varuhusrestaurangen.  Där kommer den serveras med potatismos, lingonsylt och gräddsås precis som den traditionella köttbullerätten.

Relaterade artiklar