Annons
Cape Ad

Hummus cacio e pepe

Jag älskar hummus och andra kikärtsröror och tänkte: Varför inte använda det som pastasås? Så jag tog hummus och kombinerade med en av de mest hypade pastarätterna cacio e pepe (ost och svartpeppar).

Jag älskar hummus och andra kikärtsröror och tänkte: Varför inte använda det som pastasås? Så jag tog hummus och kombinerade med en av de mest hypade pastarätterna cacio e pepe (ost och svartpeppar).

Cacio e pepe på cashewnötter

Vi har en annan växtbaserad favorit på den här klassikern som görs på cashewnötter. Jepp, du hörde rätt. Man blötlägger cashewnötter och mixar sedan till en krämig sås. Den ”ostiga” smaken kommer från näringsjäst.

Recept: Hummus cacio e pepe

4 portioner

2 burkar kikärtor à 400 g
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
2-3 dl vatten
1 dl riven smakrik ost, t ex växtbaserad parmesan
1 msk stött svartpeppar
½ tsk salt

pasta för 4 personer

1. Skölj kikärtorna och häll ner i en blender eller matberedare tillsammans med vitlök, olivolja och vatten. Mixa tills du har en riktigt slät hummus. Det tar någon minut innan den blir riktigt sammetslen.
2. Är den för tjock kan du hälla ner lite mer vatten så att du får rätt konsistens.
3. Mixa ner ost, svartpeppar och salt.
4. Koka pastan al dente. Spara lite av pastavattnet.
5. Blanda pastan med hummusen i kastrullen. Häll på lite av pastavattnet och rör om tills du får en krämig pastarätt.
6. Servera pastan med ytterligare svartpeppar.