Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
Recept: Hummus bowl med kryddig färs
4 portioner
Hummus
2 burkar kikärtor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 citroner, saften
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk tahini
2 msk naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
salt
Kryddig färs
400 g Oumph! Formbar Färs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk Sju kryddor
1 tsk paprikapulver
2 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar
Servering
rostade pinjenötter
granatäppelkärnor
finhackad persilja
picklade grönsaker
libabröd eller pitabröd
Hummus
Skölj kikärtorna och mixa sedan ihop dem tillsammans med övriga ingredienser till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten för att få rätt konsistens.
Kryddig färs
1. Fräs färsen i lite olja så att den får fint med färg.
2. Rör ner lök och vitlök. Låt fräsa med tills det mjuknar.
3. Krydda med Sju kryddor, paprikapulver, persilja, salt och peppar.
Servering
1. Sprid ut hummusen på en tallrik eller ett fat.
2. Fördela färsen över. Toppa med pinjenötter, granatäppelkärnor och persilja.
3. Servera tillsammans med picklade grönsaker och libabröd eller pitabröd.