4 portioner
Harissahummus
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
½ dl tahini
½ dl vatten
2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk harissa
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
1 tsk salt
Krispiga grönsaker
1 bukett broccoli
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, i tunna klyftor
1 ask sockerärtor à 125 g
olivolja att steka i
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar
Harissahummus
Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en slät hummus. Fördela i djupa tallrikar.
Krispiga grönsaker
1. Skär broccolin i mindre buketter och hacka stammen fint. Fräs tillsammans med paprika, rödlök och sockerärtor i lite olivolja.
2. När broccolin har mjuknat något, men fortfarande är krispig, kryddar du med salt och peppar. Strö över sesamfröna.
3. Servera de stekta grönsakerna tillsammans med hummusen.