Harissa är en pasta som ger en het, kryddig smak på den här hummusen. Du hittar harissa i många matbutiker, lite gömd bland kryddorna eller bredvid sojasåsen.

28 jul 2018

4 portioner



Harissahummus
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
½ dl tahini
½ dl vatten
2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk harissa
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
1 tsk salt

Krispiga grönsaker
1 bukett broccoli
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, i tunna klyftor
1 ask sockerärtor à 125 g
olivolja att steka i
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

Harissahummus
Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en slät hummus. Fördela i djupa tallrikar.

Krispiga grönsaker
1. Skär broccolin i mindre buketter och hacka stammen fint. Fräs tillsammans med paprika, rödlök och sockerärtor i lite olivolja.
2. När broccolin har mjuknat något, men fortfarande är krispig, kryddar du med salt och peppar. Strö över sesamfröna.
3. Servera de stekta grönsakerna tillsammans med hummusen.

Relaterade artiklar