Harissa är en pasta som ger en het, kryddig smak på den här hummusen. Du hittar harissa i många matbutiker, lite gömd bland kryddorna eller bredvid sojasåsen.

28 Jul 2018

4 portioner



Harissahummus
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
½ dl tahini
½ dl vatten
2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk harissa
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
1 tsk salt

Krispiga grönsaker
1 bukett broccoli
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, i tunna klyftor
1 ask sockerärtor à 125 g
olivolja att steka i
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

Harissahummus
Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en slät hummus. Fördela i djupa tallrikar.

Krispiga grönsaker
1. Skär broccolin i mindre buketter och hacka stammen fint. Fräs tillsammans med paprika, rödlök och sockerärtor i lite olivolja.
2. När broccolin har mjuknat något, men fortfarande är krispig, kryddar du med salt och peppar. Strö över sesamfröna.
3. Servera de stekta grönsakerna tillsammans med hummusen.