4 portioner
800 g sötpotatis
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 röda paprikor, hackade
1 zucchini, hackad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk paprikapulver
1 tsk chiliflingor
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk cayennepeppar
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 1⁄2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala sötpotatisen och skär den i bitar.
3. Skölj kikärterna.
4. Blanda sötpotatis, kikärter, paprika, zucchini, gul lök och vitlök i en gratängform.
5. Rör ihop resterande ingredienser i en skål. Blanda sedan ner i formen.
6. Gratinera allt i ca 40 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.