Vegansk chorizo ger inte bara ett härligt tuggmotstånd utan bidrar framförallt med en smärre explosion av smaker till den här i övrigt enkla grytan. Jag gillar att bara servera ett gott bröd till, men råris, quinoa eller hirs går också jättebra.

14 okt 2020

4 portioner

400 g vegansk chorizo eller annan stark korv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 dl vitt vin
2 burkar kikärter à 400 g, (ca 6 dl kokta)
2 burkar krossade tomater à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
salt
svartpeppar

  1. Skiva chorizon och bryn den i lite olivolja.
  2. Hacka gul lök, vitlöksklyftor och paprika fint. Stek det
    tillsammans med chorizon i några minuter. Häll på vinet och
    låt det koka in.
  3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Rör
    ner kikärter, krossade tomater, buljongtärning, oregano,
    paprikapulver och persilja. Låt puttra på i 5 minuter.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Relaterade artiklar