Det är klart att barnen ska knapra otäcka häxfingrar. Glöm inte att doppa dem i lite ”blod” först.

30 okt 2018

Häxfingrar
100 g smör, t ex mjölkfritt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
en nypa salt
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten

Till dekoration
mandelflagor
några droppar grön karamellfärg

Hallonsås
250 g frysta hallon
½ dl vatten
½ dl strösocker

Häxfingrar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i kuber. Släng ner i en matberedare tillsammans med vetemjöl, strösocker, salt och majsstärkelse. Mixa snabbt ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa några sekunder till. Skrapa ut degen och tryck ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Dela degen i mindre bitar och rulla ut till fingerstora längder. Se på dina egna fingrar och pressa in små jack där det passar. Tryck fast mandelflagor som naglar.
Grädda häxfingrarna i 15 minuter eller tills de börjar få lätt med färg.
Ta ut och låt svalna. Måla sedan mandelnaglarna med grön karamellfärg.

Hallonsås
Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Passera genom en sil. Servera tillsammans med häxfingrarna.

Relaterade artiklar